Twee sessies: Stimuleer onderzoeksransformatie met intellectuele eigendomsrechten om drugsinnovatie te drijven

Twee sessies: Stimuleer onderzoeksransformatie met intellectuele eigendomsrechten om drugsinnovatie te drijven

Bij de twee sessies van dit jaar stelde Shen Nanpeng, een lid van het nationaal comité van de CPPCC, de oprichter van de oprichter van China en de implementatie van partners, om het basisonderzoek van de gefinancierde drugsinnovatie te vergroten en het geneesmiddelonderzoek en de ontwikkeling te optimaliseren omgeving.

In de nationale en provinciale regeringen is het noodzakelijk om een ??wetenschappelijk onderzoeksfonds vast te stellen voor onderzoeksinstellingen zoals farmaceutische ondernemingen en universiteiten. Het wordt ge?ntroduceerd om sociale non-profit instellingen uit te breiden om de financiering voor geneesmiddelenonderzoek en -ontwikkeling te vergroten; en de onderzoeksinstellingen zoverwarren Als hogescholen en universiteiten. De intellectuele eigendombescherming van het nieuwe medicijnonderzoek en -ontwikkeling, onderzoekt het gebruik van octrooiconversie in het evaluatiesysteem van college-titels, prestatie-taxateurs en het aanmoedigen van onderzoeksransformatie van drugsinnovatie met intellectuele eigendomsvoorstellingen.

Shen Nanpeng suggereerde ook rond "nieuw medicijn", stimuleert onderzoeksinstellingen om meer horizontale samenwerking en externe ondernemerschap uit te voeren en plannen te schalen in de ontwikkeling van innovatiemechanismen en doelen, innovatieve verbindingen en biopsie, innovatieve platformtechnologie, enz. Van fondsen en middelen . Ontwikkeling.

Bovendien stelde Shen Nanpeng voor dat de klinische onderzoeken en vermogen evaluatie van klinische proeven en capaciteitsevaluatie in het niveau van de medische instelling werden opgenomen, en de prioriteit van globale doelwit / medicijnen gaf klinische middelen en bevorderde de ontwikkeling van medicijnonderzoek en -ontwikkeling.

Om het vermogen van de drugsinnovatie van mijn land te vergroten, zei Shen Nanpeng ook dat we het tijdvenster moeten vastzetten en de begeleiding versterken om de ontwikkeling van de medicijnen te bevorderen. Volgens het toezicht van het binnenlandse en buitenlandse toezicht, versnellen de klinische richtlijnen van de update verder, draai het tijdvenster aan, beleid moedigt drugsbedrijven aan om het project en de klinische onderzoeksvermogen te verbeteren; de medicijnen verder optimaliseren om het communicatiemechanisme van de klinische conferentie te betreden en de algemene conferentie-mechanisme in te voeren en de algemene conferentie-mechanisme in te voeren Strategie van het oorspronkelijke onderzoek en de ontwikkeling van tevoren formuleren en begeleiden, verdere verduidelijking van de wetenschappelijke aard van kritisch klinisch ontwerp, de effici?ntie van klinische hulpbronnen verbeteren; gebruik het technische gebruik van AI in de ontwikkeling van innovatief geneesmiddelonderzoek, inclusief ontwerpoptimalisatie van drugs Moleculen, begeleidende klinische proef, ontwikkeling biomarkers, enz. Het wordt aanbevolen om meer duidelijke beleidssteun te geven in goedkeuring van drugs.

Hij raadde ook aan dat de relevante afdelingen helpen drugsbedrijven om de wereldwijde regels te malen en de "zee" te ondersteunen door beleid.

Sleutelwoorden:.

此条目发表在品茶分类目录。将固定链接加入收藏夹。